Ter uitbreiding van ons team zoeken wij een gedreven Recruitment Consultant die aan de slag gaat op onze nieuwe vestiging in Apeldoorn. Als Recruitment Consultant werf je op creatieve wijze onderwijstalent. Je komt te werken in een schaarse markt. Het wordt dus jouw uitdaging om deze kandidaten te vinden, enthousiast te maken over het onderwijs en aan je te binden. Jij gaat het onderwijsnetwerk van Adhocdocent verder uitbouwen in het oosten van Nederland!

Wat ga je doen?
Adhocdocent bestaat uit twee vestigingen in Rotterdam en in Utrecht. Dit voorjaar zet Adhocdocent de stap richting Oost-Nederland. Adhocdocent heeft al verschillende klanten in deze regio, maar onze ambitie is om dit netwerk nog verder uit te breiden!
In de functie als Recruitment Consultant ben je de verbindende factor tussen scholen en onderwijstalenten. Je bent continu op zoek naar de perfecte match tussen de school en kandidaat, je draagt verantwoording voor de actieve werving van kandidaten. Jij bent in staat om voor iedere functie een geschikte kandidaat te vinden. Jouw taken bestaan onder andere  uit:

 • Werven en selecteren van kandidaten via onlinekanalen (jobboards) en het behandelen van sollicitatie via de website;
 • Voeren van intake- en onderhandelingsgesprekken;
 • Uitvoeren van administratieve werkzaamheden, zoals het beheren van de kandidatendatabase;
 • Opstellen van een goede profielschets;
 • Schrijven van pakkende vacatureteksten;
 • Bedenken van nieuwe, creatieve wervingsstrategieën in samenwerking met ons marketingteam;
 • Contact onderhouden met diverse scholen (klanten) in de regio Oost-Nederland en het klantennetwerk van Adhocdocent uitbreiden in deze regio.

Hoe ziet jouw dag eruit?
Allereerst zet je een lekkere kop thee of koffie voor jezelf en je collega. Op locatie Apeldoorn start je namelijk samen met 1 andere collega. Deze naaste collega heeft jarenlang in het onderwijs gewerkt en heeft een sterk netwerk binnen het onderwijs.
Je start met een gezamenlijk, kort overleg. Welke vacatures zijn er binnengekomen? Voor welke scholen ga jij aan de slag met een wervingscampagne? Uiteraard vergeet je niet om eerst de nieuw ingestuurde cv’s na te gaan. Zit daar een geschikte kandidaat tussen? Dat betekent direct actie en contact opnemen met deze persoon.

Diezelfde middag zit je nog in gesprek met deze kandidaat. Het is een docent in opleiding die graag naast haar studie aan de slag wil op een school. Dankzij jouw enthousiasme en kennis van de onderwijsbranche weet je het vertrouwen van de kandidaat te winnen. De kandidaat gaat met een goed gevoel over Adhocdocent naar huis. Je kunt deze docent voordragen en stuurt haar cv direct door naar de school. Vinden én binden is jouw motto!

Einde van de middag ga je langs een middelbare school. Vanuit locatie Apeldoorn bedien je een aantal bestaande klanten van Adhocdocent. Hier werken we al jarenlang mee samen. De school laat in het gesprek weten dat ze een vacature hebben. Jij belt direct met je collega’s op locatie Utrecht, hebben zij wellicht nog een geschikte kandidaat in hun talentenpool?

Je sluit je dag af met een kort belletje van je naaste collega. Hij heeft net een bezoek gebracht aan een nieuwe klant in Apeldoorn – een kleinschalige mbo-school. Ze willen graag met ons samenwerken en hebben een vacature uitgezet. Yes! Jij kunt morgenochtend direct aan de slag om te gaan werven voor deze nieuwe school. Jullie gezamenlijke doel is namelijk ook om de klantenkring in Oost-Nederland uit te breiden.

Wat we vragen? 
We zoeken iemand die kalm blijft in alle hectiek en goed het overzicht kan bewaren. Je hebt een neus voor nieuwe kansen en vindt het daarom leuk om aan de slag te gaan op een startende vestiging! Verder zoeken we iemand met:

 • Minimaal Hbo werk- en denkniveau;
 • Bij voorkeur minimaal een jaar relevante werkervaring als Recruitment Consultant of binnen een andere zakelijke functie;
 • Je bent ondernemend en denkt in strategische mogelijkheden en commerciële kansen voor de nieuwe vestiging in Apeldoorn;
 • Je vindt zelfstandig werken geen probleem en hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel;
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden, zoals overtuigen en beïnvloeden;
 • Tijdens het recruitmentproces verlies je de kandidaat nooit uit het oog;
 • Een gezonde dosis enthousiasme en creativiteit;
 • Kennis van de sector onderwijs (po/vo/mbo) is een pré;
 • Je kunt (wervend) schrijven en je beheerst de Nederlandse taal uitstekend.

Wat wij bieden?
Wij bieden jou een uitdagende baan in een jong en enthousiast team met ambitie. Een functie waarin je jezelf voortdurend kunt uitdagen om nog beter te worden in wat je doet. De arbeidsvoorwaarden zijn marktconform en afhankelijk van leeftijd en ervaring. De functie staat open voor tenminste een halfjaar, daarna is er uitzicht op verlenging of een vaste aanstelling wanneer de samenwerking vanaf beide kanten goed bevalt.
De startdatum is in overleg, dit kan per direct tot september 2019. Het betreft een fulltime functie, maar 32 of 36 uur is bespreekbaar.

Waar ga je werken?
Werken bij Adhocdocent is werken in een (hecht) teamverband. Ons team bestaat uit 14 collega’s, die verspreid zitten over onze vestigingen in Rotterdam en Utrecht. Je overlegt telefonisch of digitaal gemakkelijk met je collega’s van de andere vestigingen over de strategie en nieuwe ideeën om de beste kandidaten te werven. 

Adhocdocent is dé detacheerder in het onderwijs. En onze naam zegt het al: wij leveren onze diensten ad hoc. Je moet dus niet vies zijn van hard werken. Maar bovenal streven we ernaar om veel plezier in ons werk te hebben! Naast dat we scholen en talenten koppelen, bieden we veel ondersteunende diensten aan zoals examentraining, surveillanceprojecten en gaan onze student-talenten regelmatig mee op excursie. We zijn een jong, groeiend bedrijf met veel mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen. Zo zitten we boordevol goede ideeën om aankomende jaren onze diensten te verbeteren en Adhocdocent op de kaart te zetten! Je moet houden van een dynamische werkplek, er is binnen Adhocdocent namelijk geen dag hetzelfde.

Kom je snel langs om kennis te maken?
Voldoe jij aan het bovenstaande profiel en ben je beschikbaar voor deze mooie uitdaging? Stuur dan je motivatiebrief samen met je cv naar info@adhocdocent.nl. 
Heb je een vraag over deze vacature? Neem dan telefonisch of via Whatsapp contact op met Marije Kastelein (corporate recruiter) via 06 86 86 47 33.

Deze vacature is inmiddels vervuld. Schrijf je hier in om op de hoogte te worden gehouden van onze vacatures.