Ben jij een enthousiaste aanpakker en vind je het leuk om ervoor te zorgen dat achter de schermen alles vlekkeloos verloopt voor onze docenten en talenten? Zoek je altijd naar oplossingen en werk je ook nog eens secuur? Voor ons groeiende team zoeken we versterking op onze vestiging in hartje Rotterdam.

In deze duofunctie houd jij samen met nog een collega de administratie-afdeling van Adhocdocent draaiende. Daarnaast ben je eindverantwoordelijk voor het officemanagement in Rotterdam. Lijkt dit je een leuke combinatie? Lees dan snel verder!

Wat ga je doen als P&O-Medewerker?
Je zorgt ervoor dat alle administratieve en contractuele zaken voor onze (nieuwe) medewerkers geregeld zijn. Je beheert de personeelsdossiers, voert zo nodig wijzigingen door en al onze onderwijstalenten kunnen met hun vragen bij jou terecht. Ook verzorg je de periodieke salarisuitbetaling en stel je de daarbij horende facturen richting scholen op.

Daarbij heb je voornamelijk veel direct contact met onze medewerkers. Zo word je bijvoorbeeld gebeld over onduidelijkheden over het uitbetaalde salaris, de verwerking van reiskosten of ziekmeldingen.

Je verwerkt niet alleen de mutaties, maar toont ook interesse in hoe het met de medewerker gaat op de school. Zit hij of zij op de goede plek? Kunnen onze collega’s van recruitment nog iets betekenen zodat de docent beter/makkelijker kan functioneren? Kortom, jij bent een belangrijke schakel, je voelt haarfijn aan of iedereen tevreden is en waar verbetering mogelijk is.

En als Officemanager?
Je bent het visitekaartje van ons kantoor in Rotterdam. Bij Adhocdocent vinden we het belangrijk dat een sollicitatie van docenten en onderwijstalent meer is dan alleen een ontmoeting. Een eerste indruk is erg belangrijk. Aangezien je (vaak) degene bent die de telefoon opneemt of de sollicitant ontvangt, begint dat bij jou. Adhocdocent is gastvrij, creatief en persoonlijk. Dat willen we bij een eerste kennismaking al uitstralen.

Je zorgt niet alleen voor een goede ontvangst van onze potentiële nieuwe medewerkers, maar hebt ook een belangrijke rol in het reilen en zeilen op ons kantoor. Je zorgt voor comfortabele werkplekken, bestelt een verse lunch, stuurt de schoonmaakster aan en bent de initiatiefnemer voor het sturen van een kaartje naar een zieke medewerker.

Wij vinden samenwerking binnen het team erg belangrijk. Het kan daarom zijn dat je af en toe collega’s ondersteunt bij hun werkzaamheden die buiten bovenstaand takenpakket vallen.

Wat breng je mee? 

  • Een mbo-diploma (niveau 4) richting HR of salarisadministratie;
  • Werk- of stage-ervaring;
  • Een groot verantwoordelijkheidsgevoel;
  • Goede communicatieve vaardigheden in woord en geschrift;
  • Zelfstandigheid, pro-activiteit en collegialiteit.

Verder horen we graag dat je minimaal 4 dagen per week beschikbaar bent, dat je een kei bent in het organiseren van je eigen werk en dat over eigenschappen als nauwkeurigheid en stressbestendigheid beschikt.

Wat bieden we jou? 
Werken bij Adhocdocent betekent werken binnen een jong en dynamisch team met ambitie. We bieden je een functie waarin je jezelf voortdurend kunt uitdagen om nog beter te worden in wat je doet. De arbeidsvoorwaarden zijn marktconform en afhankelijk van leeftijd en ervaring. We gaan uit van een contract voor tenminste een jaar. Wanneer de samenwerking van beide kanten goed bevalt is er uitzicht op verlenging of een vaste aanstelling.

Waar ga je aan de slag? 
Bij Adhocdocent wordt gewerkt in teamverband. Ons hechte team bestaat uit 16 collega’s, die verspreid over onze vestiging in Rotterdam en Utrecht aan de slag zijn. Adhocdocent is een jong en groeiend bedrijf. We zitten boordevol goede ideeën om de aankomende jaren onze diensten te verbeteren en Adhocdocent op de kaart te zetten. Je moet houden van een dynamische werkplek, want er is binnen Adhocdocent geen dag hetzelfde. Onze naam zegt het al, wij leveren onze diensten ad hoc! Maar bovenal streven we ernaar om veel plezier in ons werk en met elkaar te hebben. Zo lunchen we dagelijks samen, komt er eens per twee weken een personal trainer en hebben we regelmatig leuke teamuitjes!

Kom je snel langs om kennis te maken? 
Laat ons dan direct weten dat je interesse hebt in deze vacature! Stuur je cv en motivatiebrief uiterlijk 13 juli naar info@adhocdocent.nl o.v.v. ‘Vacature P&O-Medewerker/ Officemanager’. Wij nemen vervolgens contact met je op. Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Gerdien Hooghwerff via 010 – 26 00 435.

Deze vacature is inmiddels vervuld. Schrijf je hier in om op de hoogte te worden gehouden van onze vacatures.