Ga jij je inzetten voor de leerlingen die tijdelijk niet kunnen meedraaien in het regulier onderwijs? Ben jij iemand die leerlingen kan coachen en begeleiden? Wij zoeken per direct voor 4 dagen per week een mentor Rebound.

De Rebound is een groep die tijdelijke opvang en begeleiding biedt aan leerlingen die door hun gedrag niet meer te handhaven zijn op school.

Bij de Rebound worden er twee componenten aangeboden: vakinhoudelijke onderdelen en een programma dat gericht is op gedragsverandering. Het is de bedoeling dat de leerling na ongeveer 10 weken een nieuwe start kan maken in het regulier onderwijs, zodat hij weer kan meedraaien met zijn eigen klas. Samen met de leerling en ouders bepaal jij of het mogelijk is dat de leerling terug gaat naar de oude school, maar er kan ook toe gewerkt worden naar een plaatsing op een andere school.

Ben jij een mentor die patronen kan laten doorbreken? Je zorgt er voor als mentor dat de leerling inzicht krijgt in zijn gedrag en daar aan gaat werken. Je staat op het snijvlak van onderwijs en hulpverlening. Dagelijks ben jij betrokken op een klein groepje leerlingen. Je kent de leerling en je weet wat er speelt. Je zorgt er voor dat de leerlingen aan de slag gaan met de lesstof en daarnaast coach je ze op hun gedrag. Je hebt voldoende kennis in huis van gedrags- en/of sociaal emotionele problemen. Het is belangrijk dat je stevig in je schoenen staat en dat je duidelijkheid/structuur aanbiedt aan de groep van maximaal 10 leerlingen.

Het gaat hier om een reguliere vacature met mogelijkheid op een vast dienstverband.

Profielschets

  • Je hebt affiniteit met de doelgroep (12-17 jarigen)
  • Je hebt relevante ervaring in de onderwijssector
  • Je bezit pedagogische en didactische kennis
  • Je bent geduldig en hebt gevoel voor humor
  • Je bent 3-4 dagen per week beschikbaar
  • Je staat achter de reformatorische identiteit van de school
Deze vacature is inmiddels vervuld. Schrijf je hier in om op de hoogte te worden gehouden van onze vacatures.