Ben jij student en ben jij op zoek naar een uitdagende bijbaan waarbij je veel contact hebt met jongeren? Voor een middelbare school in Rotterdam zijn wij vanaf 4 maart op zoek naar een lesassistent die 2 dagen per week de school wil ondersteunen bij allerlei werkzaamheden. Het betreft een goed georganiseerde school met een uitstekend inwerktraject en goede begeleiding.

Functieomschrijving
Als lesassistent neem je lessen waar van docenten die op dat moment afwezig zijn. Dit kan gebeuren door verplichtingen buiten de school of door bijvoorbeeld ziekte. Aan jou de taak om deze klas waar te nemen. Je bent een vliegende keep binnen de school, jouw werkdag is nooit saai. We zoeken studenten die houden van afwisselend werk, een duidelijke klik hebben met jongeren en hun mannetje staan. Het gaat tenslotte wel om leerlingen in een puberleeftijd.

Mocht een docent onverwachts afwezig zijn, probeert deze docent jou altijd te informeren wat je tijdens de les kunt gaan doen. Zo kan het voorkomen dat je een toets af gaat nemen, aan een opdracht gaat werken of dat je deze les zelf mag gaan invullen door bijvoorbeeld huiswerkbegeleiding te geven. In het onlinesysteem van de school kan je altijd terugvinden wat de leerlingen voor huiswerk hebben voor de aankomende week. Als surveillant houd je tijdens de pauzes op een bepaalde (vaste) plaats binnen de school of op het schoolplein toezicht op de leerlingen.

Daarnaast kan het zijn dat de school je vraagt om te ondersteunen bij het voorbereiden van evenementen binnen de school, in te vallen in het straflokaal of op een andere manier toezicht te houden op leerlingen! De school heeft gedurende de rest van het schooljaar een lesassistent nodig op de volgende dagen en tijdstippen:
Maandag van 09:15 – 14:30 uur
Dinsdag van 09:15 – 14:30 uur
Wanneer de samenwerking bevalt, is het eventueel mogelijk om ook volgend schooljaar werkzaam te blijven op deze school.

Profielschets
Je bent op dit moment hbo- of wo-student of je bent recent afgestudeerd, bij voorkeur een lerarenopleiding
Je bent vanaf 4 maart 2019 tot en met 29 juni 2019 beschikbaar
Je bent bovenstaande dagen en tijdstippen beschikbaar
Je hebt ervaring opgedaan met jongeren of kinderen
Je staat stevig in je schoenen voor de groep
Je bent sociaal en communicatief vaardig
Je durft leerlingen aan te spreken op hun gedrag
Je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel

Deze vacature is inmiddels vervuld. Schrijf je hier in om op de hoogte te worden gehouden van onze vacatures.