Ben jij docent in opleiding of volg jij een pedagogische opleiding? En ben jij op zoek naar een uitdagende bijbaan waarbij je veel contact hebt met jongeren? Voor een middelbare school in Rotterdam zijn wij vanaf 21 maart op zoek naar een lesassistent die 2 dagen per week de school wil ondersteunen bij allerlei werkzaamheden. Het betreft een goed georganiseerde school met een uitstekend inwerktraject en goede begeleiding.

Functieomschrijving
Als lesassistent neem je lessen waar van docenten die op dat moment afwezig zijn. Dit kan gebeuren door verplichtingen buiten de school of door bijvoorbeeld ziekte. Aan jou de taak om deze klas waar te nemen. Je bent een vliegende keep binnen de school, jouw werkdag is nooit saai. We zoeken studenten die houden van afwisselend werk, een duidelijke klik hebben met jongeren en hun mannetje staan. Het gaat tenslotte wel om leerlingen in een puberleeftijd.

Mocht een docent onverwachts afwezig zijn, probeert deze docent jou altijd te informeren wat je tijdens de les kunt gaan doen. Zo kan het voorkomen dat je een toets af gaat nemen, aan een opdracht gaat werken of dat je deze les zelf mag gaan invullen door bijvoorbeeld huiswerkbegeleiding te geven. In het onlinesysteem van de school kan je altijd terugvinden wat de leerlingen voor huiswerk hebben voor de aankomende week. Als surveillant houd je tijdens de pauzes op een bepaalde (vaste) plaats binnen de school of op het schoolplein toezicht op de leerlingen.

Daarnaast kan het zijn dat de school je vraagt om te ondersteunen bij het voorbereiden van evenementen binnen de school, in te vallen in het straflokaal of op een andere manier toezicht te houden op leerlingen! De school heeft gedurende de rest van het schooljaar een lesassistent nodig op de volgende dagen en tijdstippen:

  • Dinsdag van 09:15 – 15:30 uur
  • Donderdag van 09:15 – 15:30 uur

Wanneer de samenwerking bevalt, is het eventueel mogelijk om ook volgend schooljaar werkzaam te blijven op deze school.

Profielschets

  • Je bent op dit moment hbo- of wo-student of je bent recent afgestudeerd, bij voorkeur een lerarenopleiding
  • Je bent vanaf 22 maart 2018 tot en met 29 juni 2018 beschikbaar
  • Je bent bovenstaande dagen en tijdstippen beschikbaar
  • Je hebt ervaring opgedaan met jongeren of kinderen
  • Je staat stevig in je schoenen voor de groep
  • Je bent sociaal en communicatief vaardig
  • Je durft leerlingen aan te spreken op hun gedrag
  • Je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel

Adhocdocent
Adhocdocent brengt talentvolle en gepassioneerde mensen voor de klas. Ben jij op zoek naar een (nieuwe) uitdaging binnen het onderwijs? Dan gaan we samen met jou op zoek naar een werkplek die bij je past! Persoonlijke ontwikkeling vinden wij erg belangrijk. Om je te ondersteunen organiseren wij diverse trainingsavonden met actuele thema’s voor onze docenten. Daarnaast is het mogelijk om via het Adhocdocent onderwijstraineeship kosteloos voor je eerste- of tweedegraads onderwijsbevoegdheid te studeren en de geleerde theorie direct in de praktijk te brengen. Ook organiseren wij diverse netwerkborrels.

Kortom: er zijn genoeg mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen en jouw wensen staan hierin centraal. Vanzelfsprekend bieden wij uitstekende arbeidsvoorwaarden. Schrijf je vrijblijvend in en bekijk samen met ons wat er mogelijk is, ook als er op dit moment geen vacature tussenstaat die voldoet aan jouw wensen. Benieuwd naar hoe een sollicitatieprocedure er via Adhocdocent uitziet? Klik dan hier voor meer informatie.

Heb jij interesse? Reageer dan direct via onderstaande button!

Reageer direct