Trajectklas zoekt docent! Op een school in provincie Zuid-Holland is een vacature ontstaan in verband met ziekte. Ga jij de komende tijd aan de slag met deze leerlingen?

Een trajectklas is een vorm tussen regulier onderwijs en speciaal onderwijs. Middels deze klassen is het mogelijk om leerlingen met gedrags- of ontwikkelingsproblemen binnen het regulier onderwijs te houden. In deze klas kan er intensieve begeleiding gegeven worden aan deze zorgleerlingen. Het doel is om te voorkomen dat er uitzetting naar het speciaal onderwijs volgt.
Deze trajectklas is ingebed in de zorgstructuur van de school. Voor de lessen waarbij het mogelijk is, draaien de leerlingen mee in het reguliere programma. Van de docent trajectklas wordt verwacht dat hij/zij de lesstof van diverse vakken kan overdragen en de leerling kan motiveren om begeleiden.
Deze trajectklas heeft binnen de scholengemeenschap een eigen lokaal. Het is zo ingericht dat er onderwijs op maat gegeven kan worden.

De school de voorkeur van de school gaat uit naar iemand die 5 dagen per week beschikbaar is. Het is echter ook mogelijk een deel van deze vacature op te vullen, 2 of 3 dagen. De vervanging zal voor minimaal 3 maanden zijn.

Profielschets

  • Je hebt ervaring met deze doelgroep
  • Je hebt een hart voor zorgleerlingen
  • Je bent minimaal 2 dagen per week beschikbaar
  • Je staat stevig in je schoenen en je bent communicatief sterk
  • Je staat achter de reformatorische identiteit van de school
Deze vacature is inmiddels vervuld. Schrijf je hier in om op de hoogte te worden gehouden van onze vacatures.