Ben jij bevoegd docent Godsdienst en/of Maatschappijleer? Wij zoeken een docent voor ongeveer 5 lesuren per week.

Je gaat aan de slag op een christelijke school in de provincie Utrecht. Het is een open en innovatieve school. De organisatie heeft bijvoorbeeld originele manieren om zich te presenteren richting de leerlingen en de ouders. Denk hierbij aan snuffelstages op de school of opendagen met diverse workshops.
Naast de dagelijkse gang van zaken is er op deze school nog veel te beleven, bijvoorbeeld sportmiddagen en culturele activiteiten.

Heb jij ook als doel om de leerlingen te onderwijzen zodat zij nu én later verantwoordelijkheid kunnen dragen in de maatschappij?
Als docent Godsdienst/Maatschappijleer ga je wekelijks aan de slag met de leerlingen uit de derde en vierde klas van het vmbo.

Wat behandel je tijdens deze lessen? Je stimuleert de leerling om goed om te gaan met de eigen en andermans normen en waarden. Je leert ze meer over de democratie en de multiculturele samenleving. Kortom, je geeft ze een brede en evenwichtige oriëntatie op mens en samenleving. Daarnaast behandel je ook onderwerpen die binnen het vak godsdienst vallen. Je geeft de leerlingen ruimte om hun eigen vragen te stellen en laat ze ontdekken wat daarbij Gods perspectief is. Deze school geeft bewust invulling aan hun christelijke identiteit en dat is ook terug te zien in de godsdienstlessen.

Voor dit schooljaar zoekt de school een bevlogen en enthousiaste docent die aan de slag wil met deze leerlingen van 15-16 jaar.
De vacature is ontstaan in verband met ziekte. Je kunt per direct aan de slag.

Profielschets

  • Je hebt een bevoegdheid als docent godsdienst en/of maatschappijleer
  • Je bent 2 dagen per week beschikbaar
  • Je hebt ervaring met de bovenbouw van het vmbo
  • Je staat achter de christelijke identiteit van de school
Deze vacature is inmiddels vervuld. Schrijf je hier in om op de hoogte te worden gehouden van onze vacatures.