Heb jij als docent Engels, Wiskunde of Nederlands naast je huidige baan nog wat tijd over? Wij zoeken docenten die zich willen inzetten voor mavo-leerlingen uit kansarme gezinnen. Ga jij er zorg voor dragen dat deze jongeren kunnen doorstromen naar de havo? Het kost je een dagdeel per week, maar je betekent enorm veel voor deze leerlingen.

Vanaf begin februari 2018 zoeken wij drie docenten die zich van harte willen inzetten voor het doorstroomprogramma op een middelbare school in de provincie Zuid-Holland. Je gaat wekelijks 2-4 klokuren aan de slag met een groepje van circa 10 gemotiveerde leerlingen. Deze vmbo-4 leerlingen willen graag na hun centraal examens doorstromen naar het vierde leerjaar van de havo. Het is belangrijk dat ze een goede landing krijgen binnen de havo. Jij geeft als docent de leerling extra ruggesteun binnen jouw vakgebied. Een doorstroom naar de havo vraagt om verdieping van de lesstof en een ander tempo in de instructies. Kortom, je werkt met de leerlingen aan een verbetering van de aansluiting tussen de verschillende curricula.

Je komt terecht op een kleinschalige school waar het docententeam de leerlingen waardering voor hun prestaties wil geven. Binnen de organisatie wordt er dagelijks gezocht naar manieren voor verdere ontwikkeling. Er wordt alles uit de kast gehaald om de leerling tot optimale prestaties te brengen. Het project waaraan jij kunt deelnemen is daar een sprekend voorbeeld van!

Functieomschrijving

 • Fungeren als vakdocent binnen het doorstroomprogramma van vmbo naar havo
 • Lesgeven in kleine groepen aan examenleerlingen van het vmbo
 • Leerlingen motiveren voor jouw vakgebied en zorg dragen dat zij zich goed voorbereiden op doorstroom naar de havo
 • Inspelen op de verschillende leerstijlen van de leerlingen

Profielschets

 • In het bezit van een onderwijsbevoegdheid voor Nederlands, Engels of Wiskunde
 • Vanaf februari tot eind april 2018 voor circa 4 klokuren per week beschikbaar (bij voorkeur woensdag- of donderdagmiddag)
 • Je hebt kennis van het examenniveau van het vmbo en havo
 • Jouw lessen zijn afwisselend en motiverend

Arbeidsovereenkomst

 • Salariëring conform de onderwijs cao
 • Reiskostenvergoeding
 • Gratis deelname aan onderwijstrainingen en netwerkborrels
 • Werken op basis van een ZZP-contract behoort tot de mogelijkheden

Adhocdocent
Adhocdocent brengt talentvolle en gepassioneerde mensen voor de klas. Ben jij op zoek naar een (nieuwe) uitdaging binnen het onderwijs? Dan gaan we samen met jou op zoek naar een werkplek die bij je past! Persoonlijke ontwikkeling vinden wij erg belangrijk. Om je te ondersteunen organiseren wij diverse trainingsavonden met actuele thema’s voor onze docenten. Daarnaast is het mogelijk om via het Adhocdocent onderwijstraineeship kosteloos voor je eerste- of tweedegraads onderwijsbevoegdheid te studeren en de geleerde theorie direct in de praktijk te brengen. Ook organiseren wij diverse netwerkborrels.

Kortom: er zijn genoeg mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen en jouw wensen staan hierin centraal. Vanzelfsprekend bieden wij uitstekende arbeidsvoorwaarden. Schrijf je vrijblijvend in en bekijk samen met ons wat er mogelijk is, ook als er op dit moment geen vacature tussenstaat die voldoet aan jouw wensen. Benieuwd naar hoe een sollicitatieprocedure er via Adhocdocent uitziet? Klik dan hier voor meer informatie.

Heb jij interesse? Reageer dan direct via onderstaande button!

Reageer direct