Werken als invaldocent: Anja deelt tips! 15 april 2019- Anja is een ervaringsdeskundige op het gebied van invallen. Als invaldocent komt zij de meest uiteenlopende situaties tegen en is zij te vinden op verschillende scholen. Anja vertelt in deze blog wat het werk als invaldocent zo leuk maakt en hoe het voor haar haalbaar blijft om dit te blijven doen.
Hoe is het nu met…Frans? 14 november 2018- Beeld: Sanne Bas Frans schreef zich 2 jaar terug in bij Adhocdocent. Hij had zijn studie Bedrijfseconomie afgerond en was eigenlijk wel benieuwd naar de mogelijkheden binnen het onderwijs. Wij dachten natuurlijk graag met hem mee! Eerst heeft hij voor een periode als leswaarnemer gewerkt, daarna ook nog tijdelijk als docent Wiskunde.
Tijmen – Halen jullie allemaal een voldoende? Patat! 2 mei 2017- Tijmen stond al op jonge leeftijd voor de klas tijdens zijn opleiding als docent aardrijkskunde. Na het afronden van zijn afstudeeropdracht is hij via Adhocdocent in dienst van de school gekomen. Op dit moment staat hij voor de klas als docent aardrijkskunde en neemt hij lessen waar van een afwezige docent Natuurkunde.
Marlien – Van student naar docent 2 mei 2017- Marlien is student Economics & Business in Rotterdam en heeft via Adhocdocent de charme van het onderwijs ontdekt. Naast haar master werkt zij op dit moment als docent economie, waar ze veel van leert en tegelijkertijd geniet van het contact met de leerlingen.
Arie – Flexibel doceren 1 mei 2017- Arie raakte tijdens een beurs aan de praat met de dames van Adhocdocent. Hij liet zijn gegevens achter en ging een aantal maanden later aan de slag als docent op een middelbare school. Inmiddels is hij direct in dienst bij de school als docent rekenen.
Martine – Je bevoegdheid halen door het onderwijstraineeship 6 april 2017- Martine is aan het begin van schooljaar 2016/2017 gestart als onderwijstrainee bij Adhocdocent. Tijdens haar studie psychologie kwam ze via Adhocdocent als waarnemer terecht op haar oude middelbare school. 
Wijnanda – Het onderwijs stal mijn hart! 23 maart 2017- Wijnanda is na haar LIO-stage aan de slag gegaan via Adhocdocent. Momenteel is ze werkzaam op een middelbare school als docent Nederlands. Al snel heeft Wijnanda het onderwijs in haar hart gesloten.
Anke – Afwisselend onderwijs als interim docent 17 februari 2017- Anke werkt sinds 2012 via Adhocdocent als interim docent. Na haar studie Nederlandse taal- en letterkunde aan de Universiteit in Utrecht heeft ze al snel de stap naar het onderwijs gemaakt. Anke is een bevlogen docent die houdt van afwisseling.
Arina – Weinig werkervaring? Dacht het niet! 22 januari 2017- Arina werkt via Adhocdocent op verschillende scholen in Rotterdam en omstreken. Na het afronden van haar studie ‘Maatschappelijk Werk en Dienstverlening’ maakt ze kennis met een arbeidsmarkt waar het voor starters lastig is om aan een baan te komen.
Hilde – Kriebels in je lijf 11 november 2016- Hilde Schalkwijk werkt via Adhocdocent op het Waldheim-mavo in Baarn, ze maakte onlangs de stap van het primair onderwijs naar het voortgezet onderwijs. Voor deze stoere stap heeft Hilde op 5 oktober 2016 de titel ‘Adhocdocent van het jaar’ ontvangen.
Marleen – De startweek van een gymdocent 14 oktober 2016- Marleen Kalle (24) werkt via Adhocdocent op de Fritz Redlschool in Utrecht, een school verbonden aan de afdeling Psychiatrie van het UMC Utrecht. Marleen is bevoegd docent LO  en heeft ervaring opgedaan binnen het PO, VO en speciaal onderwijs.  
Docententraining Meester Mark – Heelhuids het schooljaar door 12 september 2016- Hoe kom je heelhuids het nieuwe schooljaar door? Ik lijk wel de laatste persoon om een zinnig antwoord te geven op die vraag. Terwijl mijn leerlingen met lijmpotjes voetbalden verzoop ik in een eindeloze administratie-brei; binnen anderhalf jaar hield ik het onderwijs voor gezien.