Afgelopen maand is ons team flink uitgebreid. Zo heeft ook ons kantoor in Utrecht er een nieuwe collega bij gekregen op de afdeling werving & selectie. We stellen Mathilde Woord in onderstaande blog graag aan je voor. Mathilde is geen onbekende bij ons. De afgelopen jaren heeft ze tijdens haar studententijd al gewerkt op verschillende scholen via Adhocdocent. Dus je kunt haar al eerder zijn tegen gekomen, wellicht als Mathilde van Meeuwen, ze is onlangs getrouwd.

Mijn naam is Mathilde Woord, 23 jaar jong en sinds eind februari in dienst bij Adhocdocent als Recruiter! Ooit was ik ervan overtuigd dat ik basisschooljuf zou worden, maar hoe vaker mensen dat tegen me zeiden, des te meer ik me ertegen ging verzetten. Inmiddels heb ik mijn master International Relations afgerond en ben ik wellicht beter te omschrijven als wereldverbeteraar. Ik houd niet van onrecht in deze wereld, zeker niet als het gaat om de rechten van kinderen en jongeren. Ik zet me graag in om daar verandering in te brengen.

Het onderwijs heeft echter altijd aantrekkingskracht op me gehad. Adhocdocent is daarbij voor mij een grote stimulans geweest, om te ervaren hoe het is om voor de klas te staan! Ik heb een jaar als leswaarnemer en later ook als docent in het praktijkonderwijs gewerkt. Dat was een fantastische ervaring, waar ik ontzettend van genoten heb. Ik sluit zeker niet uit in de toekomst nog eens mijn bevoegdheid te behalen.

Sinds kort werk ik dus ook op het kantoor van Adhocdocent, drie dagen per week versterk ik het team van werving en selectie. De dagen zijn erg afwisselend. We voeren gesprekken met onderwijstalenten en proberen hen aan de juiste vacatures van onze scholen te koppelen. Daarnaast houden we altijd contact met de docenten die al via Adhocdocent werkzaam zijn. Op die manier maken we scholen en docenten blij en dat maakt deze baan zo leuk!

Ik houd van gezelligheid en dat is er op kantoor bij Adhocdocent zeker! Persoonlijk contact staat bij Adhocdocent hoog in het vaandel, dat vind ik erg prettig. Zo kan ik echt de tijd nemen voor vraagstukken van docenten/scholen. Naast hard werken is er genoeg gelegenheid om de laatste verbouw- en verhuisupdates van collega’s te bespreken en is er af en toe tijd voor een potje darten. Ik haal erg veel positieve energie uit de gesprekken met onderwijstalenten! Dus ben je nog op zoek naar een nieuwe uitdaging in het onderwijs? Dan ga ik graag voor je aan de slag.’