Hé hallo! Ik ben Gerben, 24 jaar en werk sinds dit schooljaar als docent Economie op de Gereformeerde Scholengemeenschap Randstand in Rotterdam.<!–more–>

foto gerben‘Nadat ik 3 jaar een sales opleiding heb gedaan op het MBO, ben ik in september gestart met de opleiding Leraar Economie. Het leek mij handig om op termijn werkervaring op te doen in het onderwijs, zodoende had ik mij ingeschreven bij Adhocdocent.

Na een paar maanden belde Marloes mij op dat mijn CV wellicht zou matchen met een vacature in Rotterdam. Ik besloot om in het diepe springen en zodoende sta ik sinds Januari 2015 voor de klas. Voor mij begon 2015 dus echt met een nieuwe uitdaging. Nu ik een aantal weken bezig ben, kan ik een aantal dingen beamen als beginnend docent.

Wat zijn die eerste lessen pittig, maar wat geeft het ook onwijs voldoening als je ziet dat het een tweede of derde les wel soepel gaat. Doorzetten blijft zulke mindere lessen het belangrijkste!

In de afgelopen maanden dat ik nu docent ben, ben ik meer gaan ervaren dat het een onwijs mooi beroep is. Of dit Economie wordt of meer richting het MBO wordt, om meer met mijn passies verkopen en adviseren te doen, daar ben ik nog niet uit. Dat is de toekomst, nu eerst lekker genieten van alle onderwijservaringen die ik middels mijn opleiding en Adhocdocent op doe.’