PROGRAMMA

Adhocdocent Academy biedt alle studenten die werkzaam zijn binnen het onderwijs extra ondersteuning door middel van trainingen. Met behulp van deze trainingen worden studenten voorbereid en begeleid om hun werk goed uit te voeren. Het programma voor de trainingen van 2018 – 2019 is hieronder uitgewerkt. Alle trainingen vinden plaats op het Wartburg College in Rotterdam, locatie Guido de Brès.  

Training Onderwijsbijbanen

TRAINING 1 – Kick-off – Jouw gereedschapskist voor in het onderwijs
Maandag 3 september 2018 15.00 – 18.00 uur*

* Ga je aan de slag binnen het Wartburg College? Zorg dan dat je er al om 14.30 uur bent voor gerichte instructies vanuit de school.

Om dit schooljaar goed voorbereid te starten binnen het onderwijs, organiseert Adhocdocent een training. Tijdens deze training stomen we je klaar voor een baan als leswaarnemer/lesassistent die als een held met de leerlingen om kan gaan. We gaan met elkaar casussen behandelen, bespreken handige foefjes en doen aan stukje zelfreflectie. Daarnaast krijgt men per school uitleg over praktische zaken, zoals inlogcodes en schoolregels.

TRAINING 2 – Intervisie – Leren door elkaar te helpen!  
Maandag 12 november 2018 16.30 – 18.30 uur

Tijdens deze intervisie gaan we met elkaar bespreken welke vraagstukken jij tegenkomt in het werk als leswaarnemer of lesassistent. Wat gaat al goed, waar wil je beter in worden? Hoe zorg je dat de kwaliteit van jouw waarnemingsuren (nog) meer omhoog gaat? We gaan van elkaar leren.

TRAINING 3 – De 5 rollen van de leswaarnemer
Maandag 11 maart 2019 16.30 – 18.30 uur

Jij bent een leswaarnemer! Wat je doet is dus het waarnemen van lessen; tijdelijk de plaats innemen van een docent. Maar waarnemen is ook ‘bewust en met aandacht middels de zintuigen iets in je opnemen’. Het vraag 100% aandacht van jou als je aan het werk bent. En jij wilt volledig de aandacht van de leerlingen. Hoe doe je dat?

Tijdens deze training krijg je theoretische input over de verschillende manieren van het aansturen van een groep. Hoe werkt groepsdynamiek? Hoe kan jij dit beïnvloeden als leswaarnemer? En welke tools zet je in om een groep te laten doen wat jij wilt?

TRAINING 4 – Terugkijken + borrel om het schooljaar gezellig af te sluiten (geannuleerd)
Maandag 3 juni 2019 16.30 – 18.30 uur

Deze training is geannuleerd. Donderdag 4 juli van 15:30 – 16:30 uur is er de mogelijkheid voor evaluatie, op kantoor Utrecht (Grebbeberglaan 15, Utrecht).

Tijdens deze intervisie gaan we kort met elkaar terugkijken op het schooljaar. Wat heb je geleerd de afgelopen periode? Wat neem je mee? Wat vond je van het project? Waar kunnen wij vanuit Adhocdocent nog in verbeteren? Wat moeten we vooral zo houden? Kortom, we gaan kort met elkaar reflecteren.

Daarna willen we jullie natuurlijk hartelijk bedanken voor de inzet, geven we jullie graag een kleine attentie en zal er een gezellige zomerborrel georganiseerd worden.

Deelnemen, maar niet werkzaam via Adhocdocent? Dat is tegen betaling mogelijk!
Laat het weten via
colinda@adhocdocent.nl o.v.v. ‘Training Onderwijsbijbanen’. We sturen je graag meer informatie toe.