Een onderwijstrainee van Adhocdocent gaat een uitdaging niet uit de weg. Je hebt een passie voor onderwijs en wilt jezelf graag verder ontwikkelen binnen dit vakgebied. Je wordt docent én onderwijsexpert en gaat een dynamische loopbaan in het onderwijs tegemoet!

Tijdens dit leer-werktraject start je direct met een betaalde baan als docent in het voortgezet onderwijs. Je behaalt je lesbevoegdheid en volgt gedurende het traineeship diverse cursussen en trainingen als verdieping op de studiestof.

Wanneer kom je in aanmerking voor het Adhocdocent traineeship?

 • Je hebt een afgeronde hbo- of wo- opleiding
 • Je hebt maximaal 5 jaar werkervaring
 • Je wilt jezelf graag ontwikkelen en gaat een uitdaging niet uit de weg
 • Je hebt interesse in het doceren van een van de volgende vakken:
  Nederlands, Engels, Frans, Duits, wiskunde, natuurkunde of scheikunde

Voordelen van het Adhocdocent traineeship

Het onderwijstraineeship is onderdeel van de Adhocdocent Academy. Als onderwijstrainee bij Adhocdocent studeer je kosteloos voor je eerste- of tweedegraads onderwijsbevoegdheid. Omdat wij samenwerken met veel scholen door het hele land is het mogelijk om kennis te maken met diverse scholen. Er zijn zoveel onderwijsmethodes. We laten je ontdekken wat bij jou past; innovatief onderwijs of misschien juist liever een traditioneel onderwijsconcept! Na een schooljaar kun je een switch maken, of kiezen voor een vaste werkplek op een school.

Referentie Martine


Lees de hele onderwijsblog van Martine hier.

Adhocdocent Academy

Je wilt jezelf blijven ontwikkelen, maar tegelijkertijd ook in praktijk brengen wat je leert tijdens je docentenopleiding. Via de Adhocdocent Academy kies je voor een educatieve master aan een hogeschool of universiteit. Daarnaast biedt de Academy je verschillende startersfuncties in het onderwijs. In overleg word je voorgesteld aan een school. Uiteraard zorgen we ervoor dat de organisatie aansluit op jouw wensen. Het precieze aantal lesuren wordt in overleg met jou vastgesteld.

Naast je studie en baan volg je via de Academy diverse cursussen en trainingen. In overleg stellen we kennisgebieden vast die passen bij jouw interesses en talenten. Ook koppelen we je aan een expert, die jou kan helpen met je ontwikkelpunten. Kortom, een trainingsplan op maat gemaakt voor jou!

Het Adhocdocent onderwijstraineeship biedt jou:

 • Een arbeidscontract van minimaal 0,7 fte op een middelbare school
 • Verloning conform de loonschalen van de cao van het voortgezet onderwijs
 • Een volledig betaalde opleiding tot eerste- of tweedegraads bevoegd docent
 • Een verdiepingstraject op maat gemaakt
 • Diverse trainingen en netwerkbijeenkomsten met onderwijstrainees en docenten
 • Een optie voor een leaseauto: voor zakelijk en privé gebruik

 

Schermafbeelding 2016-04-18 om 17.53.19

Iets voor jou?

Inschrijven is mogelijk voor het traineeship dat start in februari 2018, het is tot 15 december mogelijk om je hiervoor aan te melden. Stuur een vrijblijvend bericht of een aanmelding in de vorm van jouw cv en motivatiebrief naar Adhocdocent via onderstaand formulier. Dan nemen we contact met je op over de verdere procedure.

Het is helaas niet meer mogelijk in te schrijven voor het traineeship dat start in september 2017. Wil je een oriënterend gesprek of meer informatie over het onderwijstraineeship? Neem dan contact op met Adhocdocent via email of telefonisch.

Je aanmelding of informatieaanvraag kan ook gemaild worden naar traineeship@adhocdocent.nl o.v.v. ‘Traineeship + je naam’. Uiteraard mag je jouw motivatie ook toelichten in een kort filmpje van een minuut. Dan nemen we contact met je op over de verdere procedure.

Naam

Telefoonnummer *

E-mailadres *

Upload hier je CV *

Upload hier je motivatie *

Bericht

Hoe ken je Adhocdocent? *


Meer informatie? Mail naar traineeship@adhocdocent of bel naar 010 2600 435.