Adhocdocent inloopmiddag Rotterdam – 29 mei 12 mei 2017 - Benieuwd wat jouw mogelijkheden zijn in het onderwijs? Loop dan even binnen tijdens onze informatiemiddag op maandag 29 mei van 16.00 uur – 19.00 uur. Tijdens deze middag kun je niet alleen al je vragen stellen, maar kijken we ook met je mee naar eventuele opleidingsmogelijkheden.
Onderwijsblog – Halen jullie allemaal een voldoende? Patat! 2 mei 2017 - Tijmen stond al op jonge leeftijd voor de klas tijdens zijn opleiding als docent aardrijkskunde. Na het afronden van zijn afstudeeropdracht is hij via Adhocdocent in dienst van de school gekomen. Op dit moment staat hij voor de klas als docent aardrijkskunde en neemt hij lessen waar van een afwezige docent Natuurkunde.
Onderwijsblog – Van student naar docent 2 mei 2017 - Marlien is student Economics & Business in Rotterdam en heeft via Adhocdocent de charme van het onderwijs ontdekt. Naast haar master werkt zij op dit moment als docent economie, waar ze veel van leert en tegelijkertijd geniet van het contact met de leerlingen.
Onderwijsblog – Flexibel doceren 1 mei 2017 - Arie raakte tijdens een beurs aan de praat met de dames van Adhocdocent. Hij liet zijn gegevens achter en ging een aantal maanden later aan de slag als docent op een middelbare school. Inmiddels is hij direct in dienst bij de school als docent rekenen.
Apple docentenworkshop – 16 mei 2017 1 mei 2017 - Maak jij al gebruik van een iPad tijdens jouw lessen? iPad’s beschikken over diverse apps om jouw lessen te ondersteunen. Daarom hebben wij in samenwerking met Apple 16 mei 2017 een training georganiseerd speciaal voor docenten!
Onderwijsblog – Je bevoegdheid halen door het onderwijstraineeship 6 april 2017 - Martine is aan het begin van dit schooljaar gestart als onderwijstrainee bij Adhocdocent. Tijdens haar studie psychologie kwam ze via Adhocdocent als waarnemer terecht op haar oude middelbare school. 
Onderwijsblog – Het onderwijs stal mijn hart! 23 maart 2017 - Wijnanda is na haar LIO-stage aan de slag gegaan via Adhocdocent. Momenteel is ze werkzaam op een middelbare school als docent Nederlands. Al snel heeft Wijnanda het onderwijs in haar hart gesloten.
Even voorstellen: Onze nieuwe collega Mathilde 15 maart 2017 - Afgelopen maand is ons team flink uitgebreid. Zo heeft ook ons kantoor in Utrecht er een nieuwe collega bij gekregen op de afdeling werving & selectie. We stellen Mathilde Woord in onderstaande blog graag aan je voor.
Even voorstellen: Onze nieuwe collega Gerdien 6 maart 2017 - Sinds afgelopen week ondersteunt Gerdien onze collega’s van Personeel & Organisatie. En dat betekent dat wanneer je naar ons kantoor in Rotterdam belt met een vraag over een factuur of je salaris, je haar zomaar aan de lijn kunt krijgen.
Onderwijsblog – Afwisselend onderwijs als interim docent 17 februari 2017 - Anke werkt sinds 2012 via Adhocdocent als interim docent. Na haar studie Nederlandse taal- en letterkunde aan de Universiteit in Utrecht heeft ze al snel de stap naar het onderwijs gemaakt. Anke is een bevlogen docent die houdt van afwisseling.
Onderwijsblog – Weinig werkervaring? Dacht het niet! 22 januari 2017 - Arina werkt via Adhocdocent op verschillende scholen in Rotterdam en omstreken. Na het afronden van haar studie ‘Maatschappelijk Werk en Dienstverlening’ maakt ze kennis met een arbeidsmarkt waar het voor starters lastig is om aan een baan te komen.
Even voorstellen: Onze nieuwe collega Rutger 5 december 2016 - Sinds afgelopen maand ondersteunt Rutger onze collega’s van Accountmanagement en Werving & Selectie. En dat betekent dat Adhocdocent niet langer meer bestaat uit alleen vrouwen. Lees hieronder meer over Rutger en zijn eerste weken bij Adhocdocent. 
Onderwijsblog – Kriebels in je lijf 11 november 2016 - Hilde Schalkwijk werkt via Adhocdocent op het Waldheim-mavo in Baarn, ze maakte onlangs de stap van het primair onderwijs naar het voortgezet onderwijs. Voor deze stoere stap heeft Hilde op 5 oktober 2016 de titel ‘Adhocdocent van het jaar’ ontvangen.
Onderwijsblog – De startweek van een gymdocent 14 oktober 2016 - Marleen Kalle (24) werkt via Adhocdocent op de Fritz Redlschool in Utrecht, een school verbonden aan de afdeling Psychiatrie van het UMC Utrecht. Marleen is bevoegd docent LO  en heeft ervaring opgedaan binnen het PO, VO en speciaal onderwijs.  
Dag van de leraar – Adhocdocent van het jaar! 7 oktober 2016 - Jaarlijks op de Internationale Dag van de Leraar wordt een van de docenten van Adhocdocent uitgeroepen tot ‘Adhocdocent van het jaar’. Hilde Schalkwijk, docente Nederlands, ontving vandaag deze bijzondere titel. Dit jaar werd het feest door docenten en leerlingen gevierd op de Waldheim-mavo in Baarn.
Kabinet zet in op gelijke kansen en maatwerk 21 september 2016 - De thema’s kansengelijkheid en onderwijs op maat lopen als een rode draad door de onderwijsbegroting voor 2017. Kinderen moeten dezelfde kansen krijgen, vinden minister Bussemaker en staatssecretaris Dekker.
Onderwijsblog ‘Heelhuids het schooljaar door’ – Meester Mark 12 september 2016 - Hoe kom je heelhuids het nieuwe schooljaar door? Ik lijk wel de laatste persoon om een zinnig antwoord te geven op die vraag. Terwijl mijn leerlingen met lijmpotjes voetbalden verzoop ik in een eindeloze administratie-brei; binnen anderhalf jaar hield ik het onderwijs voor gezien.
Docententraining 17 augustus – Heelhuids het schooljaar door! 10 augustus 2016 - Van harte uitgenodigd bij de eerste docententraining van het nieuwe schooljaar. Aansluitend zal er een kleine borrel georganiseerd worden en is er de mogelijkheid om te netwerken met andere docenten. Hieronder zie je de officiële uitnodiging. Hopelijk tot woensdag 17 augustus!
Sociale leerkracht haalt het beste uit een leerling 20 juni 2016 - Docenten met goede sociale vaardigheden leren hun leerlingen het meest. Het heeft zin om die sociale vaardigheden te verbeteren.
Rekentoets goed gemaakt door vwo-leerlingen 14 juni 2016 - Vwo-leerlingen hebben de rekentoets dit jaar goed gemaakt. 97 procent van de leerlingen heeft een cijfer gehaald op de rekentoets waarmee ze het diploma kunnen halen en dan is de laatste herkansingsronde nog niet meegeteld.
Tweede Kamer wil minder lesuren voor leraren 8 juni 2016 - Een meerderheid in de Tweede Kamer steunt een motie van D66’er Paul van Meenen, waarin wordt gestreefd naar minder lesuren per week voor leraren in het primair onderwijs.
Zonder schoenen in de klas halen kinderen betere resultaten 25 mei 2016 - In Scandinavische landen staan kinderschoenen al jarenlang in de gang, maar een grootschalige studie in 25 scholen wereldwijd bewijst nu ook het nut daarvan: zonder schoenen aan presteren kinderen beter in de klas.
Klas 48 uur zonder telefoon: ‘We deden spelletjes in de pauze’ 19 mei 2016 - Het zit er eindelijk op voor brugklas TV1B van het Lorentz Lyceum uit Arnhem. Donderdagochtend kregen de leerlingen na 48 uur hun telefoon terug van hun ouders.
Leerlingen slepen elkaar vloggend door examentijd heen 12 mei 2016 - ‘Stilte, examens!’ Die teksten duiken vanaf vandaag weer veel op op deuren en ramen in de schoolgebouwen.
Staatssecretaris Sander Dekker is tegen taalfouten, deze taalfouten maakt hij zelf 25 april 2016 - Het eindexamen Nederlands gaat over begrijpend lezen, toch moeten leerlingen foutloos schrijven, vindt Sander Dekker. Docent Nederlands Michel Pijpers denkt hier anders over en wijst de staatssecretaris van Onderwijs op diens eigen taalfouten.