Handen uit de mouwen voor Stichting Present 12 juli 2019- Je hebt het vast al voorbij zien komen op onze social media kanalen, maar de afgelopen week hebben wij ons ingezet voor twee projecten van Stichting Present. Team Utrecht heeft geholpen op een school voor speciaal onderwijs en team Rotterdam heeft geholpen bij een jongerendagcentrum voor jongeren met een verstandelijke beperking.
Zomerse BBQ – 4 juli 2019 11 juni 2019- Dit schooljaar willen we weer feestelijk afsluiten, daarom organiseren we een zomerse BBQ voor al onze docenten! Op donderdag 4 juli 2019 willen we onder het genot van een hapje en drankje met jou het schooljaar gezellig afsluiten. De zomerse BBQ vindt plaats op ons kantoor in Utrecht (Grebbeberglaan 15).
Nieuwe vestiging geopend 11 juni 2019- We hebben een nieuwe vestiging geopend in Apeldoorn! Vanaf maandag 3 juni 2019 is onze collega Hans Wiersma werkzaam als vestigingsmanager op deze locatie. Het team zal de komende maanden verder uitbreiden met nieuwe recruitment consultants voor regio Apeldoorn.
Let’s meet up! – 15 mei 2019 22 maart 2019- Op woensdag 15 mei is het tijd om ál je vragen te stellen! Wij organiseren een ‘Let’s meet up!‘ op ons kantoor in Utrecht: kennismaken onder het genot van een hapje en drankje. Jij bent van harte uitgenodigd, dus zet ‘m in je agenda!
Let’s BBQ! – 14 juni 2018 9 mei 2018- Het schooljaar 2017-2018 zit er bijna op, de vakantie staat voor de deur! Daarom nodigen we je uit voor een gezellige afsluiter van het schooljaar, een barbeque.
Outdoordag voor docenten – 1 september 2018 2 mei 2018- In een schitterende outdoor omgeving werken aan jouw vaardigheden als docent? Dat kan! Adhocdocent biedt in samenwerking met Humus een active learningprogramma aan. Door middel van ervaringsleren ga je ontdekken waar jouw kracht als docent ligt
Adhocdocent inloopmiddag Utrecht – 9 mei 19 april 2018- Psst.. Heb jij al wat in de agenda staan op 9 mei 2018? Wij organiseren een inloopmiddag op ons kantoor in Utrecht en jij bent van harte uitgenodigd om te komen!
Maaike: ‘Een lang cv? Weg ermee!’ 26 maart 2018- Dagelijks komen er bij Adhocdocent tientallen cv’s voorbij en vrijwel ieder cv is uniek. Het ene document is kort, het ander lang en waar het ene cv keurig is opgemaakt, is het volgende cv een onoverzichtelijke wanorde.
Marloes: ‘Zij-instromen in het onderwijs: is dat een goed idee?’ 28 februari 2018- Steeds vaker worden wij gebeld door enthousiaste professionals uit diverse sectoren met de vraag of zij-instomen binnen het onderwijs mogelijk is. Deze professionals hebben vaak veel relevante werkervaring opgedaan in de praktijk.
Docent, leerkracht of onderwijstalent? Kom kennismaken! 28 februari 2018- Op zoek naar een tijdelijke of vaste baan in het onderwijs? Maak kennis met onze recruiters! Ik wil kennismaken!
Even voorstellen: onze nieuwe collega Mirjam 7 februari 2018- Afgelopen december is Mirjam de Wit gestart als recruiter bij Adhocdocent. Zij is zeker niet onbekend met het onderwijs, ze heeft zelf voor de klas gestaan. Dus ze weet waar ze over praat! Nadat ze haar pabodiploma heeft behaald, is ze gestart als juf in groep 7. Daarnaast heeft ze via Adhocdocent ervaring opgedaan in het voortgezet onderwijs.
Even voorstellen: Onze nieuwe collega Maaike 11 oktober 2017- Afgelopen maand is ons team uitgebreid met 2 nieuwe collega’s! In Rotterdam is Gerard gestart als vestigingsmanager, vestiging Utrecht heeft versterking gekregen op afdeling werving & selectie. We stellen haar graag aan je voor, lees hieronder meer over Maaike en haar eerste weken bij Adhocdocent.
Even voorstellen: Onze nieuwe collega Gerard 11 oktober 2017- Heel wat jaren werkten er bij Adhocdocent alleen maar vrouwen. En hoewel dat ons prima beviel, kwam daar met de komst van Rutger afgelopen jaar verandering in. De vrouwen blijven nog even in de meerderheid, maar we stellen je graag voor aan onze nieuwe vestigingsmanager in Rotterdam, Gerard van de Breevaart.
Dag van de leraar – Adhocdocent van het jaar 2017! 5 oktober 2017- Ieder jaar wordt, ter ere van de Internationale Dag van de Leraar één van de docenten van Adhocdocent uitgeroepen tot ‘Adhocdocent van het jaar’. Martijn Terlouw, docent Lichamelijke Opvoeding op drie verschillende middelbare scholen ontving gisteren deze eervolle titel.
Adhocdocent inloopmiddag Utrecht – 26 september 6 september 2017- Benieuwd wat jouw mogelijkheden zijn in het onderwijs? Loop dan even binnen tijdens onze informatiemiddag op dinsdag 26 september van 16.00 uur – 18.00 uur. Tijdens deze middag kun je niet alleen al je vragen stellen, maar kijken we ook met je mee naar eventuele opleidingsmogelijkheden.
Docententraining Frank Gaarthuis – Een goed begin is het halve werk 17 augustus 2017- Je herkent het vast wel. Een nieuw lesuur staat op het punt te beginnen en je leerlingen komen al pratend en lachend het klaslokaal in. Hoe zorg je ervoor dat hun aandacht zich naar jou en de lesstof verplaatst? Steek je meteen van wal met de kennis die je die dag wilt overbrengen of zorg je voor een pakkende binnenkomer?
Docententraining 16 augustus – Een goed begin is het halve werk 24 juli 2017- Als kick-off van het nieuwe schooljaar willen we je van harte uitnodigen voor een training op woensdag 16 augustus. Docent en trainer Frank Gaarthuis is deze keer te gast. Een goed begin is het halve werk, dat geldt ook voor het starten van het schooljaar en je les!
Docententraining Juf Maike – Bloggen als docent 23 juni 2017- Waarom zou je gaan bloggen als docent, je hebt al zoveel werk! “Toch gewoon gaan doen!” zegt Maike Douglas, onderwijsblogger sinds 2013. Na afloop van een training van de Adhocacademy weten we dankzij Maike waarom én hoe je moet bloggen als docent.
Sollicitatietraining Economie & Ondernemen, go vmbo! 12 juni 2017- Vorige week werd onze collega Marianne Kleppe uitgenodigd bij een van onze klanten voor het geven van een sollicitatietraining aan derdejaars vmbo voor het vak Economie & Ondernemen. Lees hier haar ervaringen.
Docententraining 21 juni – Bloggen als docent 31 mei 2017- Log maar in op social media en er komt wel een blog over het een of ander voorbij. De trainer voor deze middag is een bekende onderwijsblogger: Maike Douglas. Zij blogt nu zo’n vijf jaar op jufmaike.nl en het levert haar veel op.
Apple docentenworkshop – 16 mei 2017 1 mei 2017- Maak jij al gebruik van een iPad tijdens jouw lessen? iPad’s beschikken over diverse apps om jouw lessen te ondersteunen. Daarom hebben wij in samenwerking met Apple 16 mei 2017 een training georganiseerd speciaal voor docenten!
Even voorstellen: Onze nieuwe collega Mathilde 15 maart 2017- Afgelopen maand is ons team flink uitgebreid. Zo heeft ook ons kantoor in Utrecht er een nieuwe collega bij gekregen op de afdeling werving & selectie. We stellen Mathilde Woord in onderstaande blog graag aan je voor.
Even voorstellen: Onze nieuwe collega Gerdien 6 maart 2017- Sinds afgelopen week ondersteunt Gerdien onze collega’s van Personeel & Organisatie. En dat betekent dat wanneer je naar ons kantoor in Rotterdam belt met een vraag over een factuur of je salaris, je haar zomaar aan de lijn kunt krijgen.
Even voorstellen: Onze nieuwe collega Rutger 5 december 2016- Sinds afgelopen maand ondersteunt Rutger onze collega’s van Accountmanagement en Werving & Selectie. En dat betekent dat Adhocdocent niet langer meer bestaat uit alleen vrouwen. Lees hieronder meer over Rutger en zijn eerste weken bij Adhocdocent. 
Dag van de leraar – Adhocdocent van het jaar! 7 oktober 2016- Jaarlijks op de Internationale Dag van de Leraar wordt een van de docenten van Adhocdocent uitgeroepen tot ‘Adhocdocent van het jaar’. Hilde Schalkwijk, docente Nederlands, ontving vandaag deze bijzondere titel. Dit jaar werd het feest door docenten en leerlingen gevierd op de Waldheim-mavo in Baarn.