Misschien wel het probleem van elke gymdocent, luie jongeren die geen zin hebben om mee te doen tijdens de sportles. Sommige moeders knijpen af en toe een oogje toe,  maar deze Britse moeder bedacht iets grappigs om haar dochter terug te pakken.

De 11-jarige Olivia McEvoy vroeg haar moeder een briefje te schrijven waarin stond dat ze last had van haar been. Moeder besloot echter anders: ze vermeldde dat dochterlief leed aan een heftige vorm van ‘bot-luiheid’ en stelde voor haar ‘een paar extra rondjes’ te laten lopen.

“Beste meneer Whittle,

Olivia heeft mij gevraagd een briefje te schrijven voor de gymles. Hierbij…

Olivia is topfit en hartstikke gezond en kan dus gewoon deelnemen aan de gymles van vandaag. Het enige waar ze aan lijdt is een zeer heftige vorm van bot-luiheid! Olivia’s probleem is dat ze het te koud vindt om te gymen.

Mag ik voorstellen om haar een paar extra rondjes te laten rennen om warm te worden??

Dit blaadje graag teruggeven aan Olivia na het gelezen te hebben.

Vriendelijke groet,

Mevrouw McEvoy.”

En Olivia? Die kwam naar de gymles met de mededeling dat ze last had van haar been en giechelde wat met haar vriendinnen dat ze erin was geslaagd onder de gymles uit te komen. Tot het schoolhoofd het briefje had gelezen en haar in zijn kamer riep. “Er zijn dingen in het leven die we niet leuk vinden, maar toch moeten doen”, zei hij toen hij haar het briefje had overhandigd.

Daarna hoorde Olivia dat haar gymkleding was afgeleverd bij de receptie. Ze nam vervolgens gewoon deel aan de gymles. Toen haar vader haar later die middag op kwam halen, zweeg ze in alle talen en stond haar gezicht op onweer. “Helaas heeft ze de extra rondjes niet hoeven lopen. Maar ze heeft wel de hele avond geen woord tegen me gezegd”, aldus moeder Samantha. De actie leek zijn uitwerking dus niet te hebben gemist.

Volgens haar moeder is het een wijze les geweest voor haar tienerdochter. “Ze zal dit niet zo snel meer doen. Het is een les voor haar geweest dat ze dingen die ze niet leuk vindt, niet zomaar kan ontlopen.”
Schermafbeelding 2015-03-23 om 15.35.05
Bron: The Daily Mail